19 Eylül 2009 Cumartesi

Vatanseverlik Fiilidir, Sözde veya Kalpte Olması Yetmez. (2)

Vatan sever nasıl olunur,dedik. Lakin önce "vatan ne demek?" manasını anlamak lazım.
Vatan, uğrunda can verilen topraklardır. İnsanların huzur içinde yaşadığı; dinini hür olarak yaşadığı, dilini özgürce konuşabildiği, adalete inandığı, fırsat eşitliği ile zenginleşmesinin önü açık olduğu yerdir. El hasıl, vatan insanların hür olarak yaşadığı yerdir.

Demek bir hürse yaşadığı yere vatanım der. Hür değilse ya vatanının hür yapmak için gayret eder veyahut hür olacağı başka vatanlar arar.

Demek hakiki vatanseverlik vatanım dediği yere hür kılmak için -gerek olsa- canını feda etmektir. Yanlız bu hürriyet sadece kendine has kılınmaz. O vatan içinde yaşayan tüm unsurların hürriyeti için mücadele etmek ve farklı din, dil ve fikirde olanların hürriyetini rencide edecek ve belki onları kıracak en ufak bir söz veya fiilden kaçınmak vatanseverliktir.
devam edecek

18 Eylül 2009 Cuma

Vatanseverlik Fiilidir, Sözde veya Kalpte Olması Yetmez. (1)

Darb-ı mesel olmuş "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz". Atalarımız ne güzel demiş.
Nasıl ki bir marangozun sanatı sözü ile değil işi ile görülür. Hem bir marangoza verdiğiniz sipariş güzel yapılmasa kalbinin temiz olmasına bakılmaz. Zararın tazmini istenir. Aynen öyle vatanseverlik dahi sözde ve kalbte değil fiilde gözükür.

Evet, vatan severlik milli maçlarda Türkiye'yi desteklemek değildir. Yada Türk olmakla gurur duymak, Türk'ü dünyaya bedel ilan etmek de. PKK'ya lanet eden slogan atmak değildir. Yada şehitler için ağlamak da...

Vatanseverlik rahat koltuğunda oturup sloganvari sözler etmek hiç değildir. Facebook'ta vatan hainlerini -güya- deşifre etmek adına hangi cenahlarca oluşturulduğu belli olmayan videoları, sözleri paylaşmak da değildir.

Bu vatanın emsalsiz değerdeki çocukları! Vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın. Tenbelsiniz. Rahat koltuğunuzde oturup ahkam kesmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Vatan her taraftan taarruza uğramış. Dostunuzu düşmanınızı ayır edecek ölçünüz var mı?

Hem, hadi söyleyin bu vatan için ne yaptınız? Attığınız adım, içtiğiniz su bu vatan hesabına olmadıkça vatansever sayılmazsınız. Hak ile batılı ayırt etmek için günde kaç sayfa kitab okuyorsunuz. Yoksa hak ile batılı daima vatan haini ilan ettiğiniz medyadan öğrenmiyor musunuz?
Vatan sever olmak içtiğininiz biranın üzerindeki etiketin Çocuk Esirgeme Kurumuna gideceği için yırtmak değildir. Vatan severlik o birayı içmemek, parasını vatana vermektir.
Vicdanınızı bir sorgulayın, size hakikati anlatacaktır.

Vatansever nasıl olunur?
devam edecek...